Articol

Shop
Noutăți - 3 ani în urmă

Ce sunt coboții sau roboții colaborativi

La Automation Center, noi colaborăm pe partea de coboți și punem în funcțiune astfel de aparaturi din gama ABB, Kuka, Fanuc, Yaskawa, Universal robot sau Mitsubishi. De asemenea, ne ocupăm și de crearea celulelor robotizate.

Ca să vă faceți o mai bună idee despre ce reprezintă coboții sau roboții colaborativi, trebuie să știți că aceștia sunt mașinării destinate interacțiunii directe cu omul într-un spațiu comun.

Coboții au aplicații care contrastează cu aplicațiile tradiționale de roboți industriali în care aceștia sunt izolați de contactul uman. Un cobot este construit, în general, din materiale ușoare și vine cu o limită mică de viteză și forță. În plus, aceștia au programe care-i fac extrem de siguri la locul de muncă.

Coboții sunt folosiți în automatizare sau sunt roboți de serviciu pentru uz casnic și utilizare profesională, potrivit Federației Internaționale de Robotică.

Cobotii pot avea multe utilizări, de la roboți informaționali în spații publice, roboți logistici care transportă materiale în interiorul unei clădiri, până la roboți industriali care ajută la automatizarea anumitor sarcini.

De asemenea, Federația Internațională de Robotică a împărțit colaborarea oamenilor cu coboții:

  1. Coexistență: omul și robotul lucrează unul lângă celălalt fără separație, dar fără spațiu de lucru comun.
  2. Colaborare secvențială: omul și robotul sunt activi în spațiul de lucru partajat, dar mișcările lor sunt secvențiale; nu lucrează pe o piesă în același timp.
  3. Cooperare: Robotul și munca umană pe aceeași parte în același timp, cu ambele în mișcare.
  4. Colaborare receptivă: robotul răspunde în timp real la mișcarea lucrătorului uman.

Articole recente

Să ne cunoaștem mai bine

Articol - 3 ani în urmă

Automation Center este o companie care pune accentul pe nevoile clientului. Suntem pe piață din anul 2015 și am evoluat prin creșterea continuă a numă...

Citeste mai mult...

Ce sunt coboții sau roboții colaborativi

Articol - 3 ani în urmă

La Automation Center, noi colaborăm pe partea de coboți și punem în funcțiune astfel de aparaturi din gama ABB, Kuka, Fanuc, Yaskawa, Universal...

Citeste mai mult...

Noile produse de la partenerul nostru Lika

Articol - 2 ani în urmă

Encoderele ASB62 și CB62 pentru feedback cu privire la motoarele fără angrenaje și servo           Encoderul rotativ abs...

Citeste mai mult...

Tag-uri