Articol

Shop
Noutăți - 2 ani în urmă

Noul produs de la partenerul nostru SIKO GmbH

Encoder cu fir SG31

 

design robust pentru montarea encoderului rotativ cu lungimea de măsurare de 3000 mm

Familia de senzori inteligenți pentru mașini mobile

Encodere cu fir de tragere măsoară poziția, viteza și inclinarea

 

Fie că sunt platforme de lucru elevabile mobile, macarale mobile sau pompe de beton montate pe camioane – mașinile mobile trebuie să funcționeze în mod constant cât mai lin, precis și eficient posibil. Acest lucru necesită senzori inteligenți care pot detecta în mod fiabil mișcările complexe ale mașinilor. Funcțiile familiei PURE.MOBILE de encodere cu fire trase de la SIKO GmbH pot fi extinse opțional pentru a detecta mai multe variabile măsurate în același timp, reducând astfel efortul de instalare și costurile.

 

 

Sunt necesari diferiți senzori pentru a detecta toate pozițiile geometrice ale unui braț/ catarg de ridicare pe mașini mobile sau stivuitoare. Alături de senzorii cu fir de tragere pentru a detecta poziția liniară, codificatoarele rotative sau inclinometrele sunt, de asemenea, folosite pentru a detecta mișcările de rotație. Deși toți acești senzori sunt esențiali pentru a asigura funcționarea și stabilitatea în siguranță a mașinii, un număr mare de senzori înseamnă, de asemenea, creșterea complexității datorită mai multor lucrări de cablare și instalare, precum și costuri mai mari ale produsului. Variantele de senzori integrați din familia PURE.MOBILE de la SIKO GmbH, producător de senzori pentru mașini mobile, reprezintă o alternativă inteligentă care economisește spațiu, efort de instalare și costuri.

 

Componentele centrale ale seriei PURE.MOBILE sunt encoderele acționate prin fir SG31 și SG61, cu o lungime maximă de măsurare de 3 până la 6 metri. Integrând cea mai recentă generație de inclinometre, acestea combină capacitatea de a detecta nu numai poziția și viteza, ci și variabila măsurată de înclinare. Cele două encodere acționate prin cablu sunt completate de variantele mari SG121 și SG150, care oferă o lungime maximă de măsurare de 12, respectiv 15 metri.

 

Inclinometrul integrat cu o singură axă este disponibil opțional și măsoară înclinații în intervalul de ±180° cu o rezoluție de până la 0,001° și o precizie de ±0,2°, ceea ce înseamnă că senzorul poate detecta chiar și deplasări minore. Compensarea sa integrată a temperaturii menține valorile stabile pe întregul interval de măsurare și temperatură. Datele senzorului sunt transmise controlerului prin interfața CANopen, CANopen Safety sau SAE J1939, independent de valoarea poziției.

 

Datorită designului modular al senzorului, inclinometrul poate fi integrat în fiecare encoder cu fir SIKO fără a modifica designul, dimensiunea sau tipul de conectare al senzorului. Mărirea gamei de funcții ajută la reducerea spațiului de instalare legat de mașină, efortul de instalare și costurile produsului.

 

Encoderele SG31 și SG61 sunt disponibile și într-o variantă redundantă și neredundantă pentru detectarea poziției și înclinării. Aceasta înseamnă că pot fi utilizate și pentru aplicații critice pentru siguranță până la nivelul de performanță d.

 

Toți senzorii PURE.MOBILE au fost dezvoltați conform cerințelor mașinilor mobile și au un design extrem de robust. Aceasta include certificarea E1 de la Autoritatea Federală de Transport Auto din Germania, precum și rezistența ridicată la EMC, șocuri și vibrații. Protejați de carcasele lor compacte, senzorii oferă constant valori fiabile și precise chiar și atunci când sunt expuși la condiții dure de mediu.

Encoder foarte robust acționat prin cablu, cu design compact, pentru numeroase aplicații, inclusiv construcția macaralei, construcția scenelor, tehnologia de depozitare etc., cu o lungime de măsurare de până la 3000 mm. Instalare ușoară, care se poate schimba universal.

 

Profil SG31:

§  Design robust

§  Măsoară lungimi de până la 3000 mm

§  Encoder acționat prin cablu pentru encoder rotativ cu servo-flanșă de 58 mm

§  Opțiuni de montare variabile

§  Orificii de ventilație blocabile împotriva condensului

§  Coardă de măsurare foarte robusta (otel inoxidabil)

§  Etanșare mare la ieșirea cablului

§  Disponibil și ca versiune de siguranță în combinație cu encoder rotativ WV58MR

 

Articole recente

Business cu vizită „la domiciliu”

Articol - 3 ani în urmă

Automation Center este una dintre puținele companii din România care se poate lăuda că, în cazul în care apar anumite probleme sau c...

Citeste mai mult...

Noile produse de la partenerul nostru Lika

Articol - 2 ani în urmă

Encoderele ASB62 și CB62 pentru feedback cu privire la motoarele fără angrenaje și servo           Encoderul rotativ abs...

Citeste mai mult...

Ce sunt coboții sau roboții colaborativi

Articol - 3 ani în urmă

La Automation Center, noi colaborăm pe partea de coboți și punem în funcțiune astfel de aparaturi din gama ABB, Kuka, Fanuc, Yaskawa, Universal...

Citeste mai mult...

Tag-uri